top of page

Trøndersk Mesterskap 2024

Roald Kvamstad

3. februar 2024

Dommerne belønnet oss med hele 92 poeng og en svært oppmuntrende 3. plass av 11 korps i 2. divisjon!

Etter å ha vunnet 3. divisjon og prisen for beste gruppe (slagverk og piano) ved Trøndersk Mesterskap i 2023, valgte vi å delta i 2. divisjon i 2024. Vi fremførte “With Every Sunrise” og “Pride of the Clipper”, to ganske forskjellige stykker der vi fikk vist fram flere sider av MMK. Korpset var godt forberedt og stilte med hele 43 musikere under inspirerende ledelse av Jørgen Simarud Stabell:


Her er mer om stykkene vi framførte:


With Every Sunrise

…er en lyrisk komposisjon av Robert Sheldon og er omtalt som både gripende, oppløftende, lengselsfull og håpefull. Øyeblikk av kraft og glede i det ene øyeblikket er i kontrast med stykkets milde karakter, noe som gir korpset mulighet til å jobbe med mange forskjellige uttrykk gjennom dette stykket.


Pride of the Clipper

Et av seilskipene som ble bygget i Amerika på 1800-tallet, var den ikoniske skonnerten “Baltimore Clipper”. Skipene av denne typen var kjent for sin fart og evnen til å seile fra piratskip og unngå fiendtlige blokader. “Baltimore Clipper” er fortsatt et kjent begrep i Baltimore og omegn.

Brian Balmages har skrevet stykket “Pride of the Clipper”, som tar oss tilbake til dagliglivet i skipsbyen St. Michaels. VI hører en kombinasjon av lyder knyttet til gleden av å være på vannet, skipsklokkeklang og lyder fra skipsverftet. Et aggressivt parti portretterer kappløpet for å komme seg unna et piratskip, og som deretter går over i en strålende feiring!
bottom of page