top of page

MMK til Røros med Bør i instrumentkassen

Roar Stokdal Fiske

11.-12. september

Malvik Musikkorps har lenge planlagt tur til Bergstaden, men koronapandemi og smittevernregler har satt kjepper i hjulene. Førstkommende helg, 11.-12. september, er imidlertid alt klart og rørosinger, hyttefolk og andre tilreisende kan glede seg til to intense musikkopplevelser i Kjerkgata disse dagene.

Malvik Musikkorps er et korps med lange tradisjoner på Vikhammer i Malvik kommune utenfor Trondheim. De siste årene har korpset satset mye på å utvikle seg som underholdsningsorkester der fokuset er publikumsvennlig musikk av høy klasse. Til Røros stiller de med et utsøkt knippe musikk fra flere tiår og sjangre, i tillegg til at de også skal gjøre ære på Bør Børson, – en ikke ukjent karakter i fjellregionen. Se programmet her: https://www.malvikmusikkorps.no/program


Turen til Røros er på mange måter opptakten til en forhåpentligvis mest mulig koronafri musikalsk høstsesong for korpset, der den planlagte musikalkonserten «Come Together» 7.november er et annet høydepunkt. Her vil korpset i første del av oppsetningen plukke frem musikalske godbiter fra flere ulike musikals der kjærlighet er gjennomgangstemaet. Andre avdeling er sin helhet viet Bør Børson, – mye kjærlighet og dramatikk der også. 


Malvik Musikkorps har flere ganger besøkt Røros, og gleder seg veldig til på nytt å treffe musikkglade rørosinger i friluft i Kjerkgata på lørdag og søndag formiddag. 


Kommuneoverlegen har gitt grønt lys, og alle nødvendige smitteverntiltak vil være på plass. Nå satser korpset på knallvær og håper at alle med ærender på Røros på lørdag benytter muligheten til å få med seg en musikalsk energiboost av de sjeldne.  bottom of page